Na een hevige storm kan er een aantal dakpannen van je dak gewaaid zijn. Ook kunnen er tijdens zo’n storm takken tegen de dakbedekking slaan, met kleine scheurtjes tot gevolg. Het lijkt in zo’n geval aantrekkelijk om zelf voor een oplossing te zorgen. Op deze manier wordt bijvoorbeeld voorkomen dat er vocht bij je woning naar binnen kan sijpelen. Iets wat vaak in een nare waterschade resulteert! Toch wordt het afgeraden om, zeker na een storm, zelf het dak op te gaan. De kans op ongelukken is hierbij bijzonder groot! In dit artikel vertellen onze dakdekkers je meer over de risico’s van het uitvoeren van werkzaamheden aan de dakbedekking.
Om de kans op waterschade te minimaliseren, kun je bij onze spoedservice terecht. Deze spoedservice staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar. Zo hoef je het dak zelf niet op en ben je verzekerd van een snelle oplossing!
Risico’s van zelf een dak herstellen
Het voornaamste risico van het herstellen van een dak, is het feit dat je uitglijdt. Bij een storm wordt de dakbedekking ontzettend glad. Enerzijds door neerslag, anderzijds door bladeren die aan de dakbedekking blijven kleven. Als je uitglijdt, heb je op een dak geen punt om je aan vast te klampen. Een tweede risico van het zelf uitvoeren van werkzaamheden op het dak, is het feit dat je een paniekaanval kunt krijgen. Zeker mensen met hoogtevrees zijn hier gevoelig voor. Bij zo’n paniekaanval maak je mogelijk onverwachte bewegingen, met alle risico’s van dien.
Voorschriften voor werkzaamheden op het dak
Om toch op een veilige manier aan de slag te kunnen gaan op het dak, is het raadzaam om bepaalde voorschriften op te volgen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor, dat je nooit in je eentje aan de slag gaat. Doe dit altijd samen met iemand anders! Zo kan een de ladder vasthouden, terwijl de ander richting het dak klimt. Ook is het belangrijk om de ladder op een stabiele en droge ondergrond te plaatsen. Zet de ladder bijvoorbeeld nooit in de aarde van je tuin! De kans op het wegzakken van de ladder is hierbij groot.